Ordu Belediyesi'nin 2009 yılında hizmete açtığı katı atık ayrıştırma tesisinde çöpten 800 ton pet, 960 ton plastik, 80 ton alüminyum, 720 ton metal, 400 ton cam ve 1600 ton kağıdı ekonomiye geri kazandırılarak, 2 yılda yaklaşık 2 milyon lira gelir elde edildiği bildirildi.
Ordu Belediyesi'nin 2009 yılında hizmete açtığı katı atık ayrıştırma tesisinde çöpten 800 ton pet, 960 ton plastik, 80 ton alüminyum, 720 ton metal, 400 ton cam ve 1600 ton kağıdı ekonomiye geri kazandırılarak, 2 yılda yaklaşık 2 milyon lira gelir elde edildiği bildirildi.
Ordu Belediyesi, 2 yıl önce kurduğu Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ile kentin çöp sorununu çözerken, kendine de çöpten ekonomik gelir sağladı.
Belediye Başkanı Seyit Torun,Belediye olarak kendi imkanları ile kurdukları tesiste atık maddelerin yeniden işlenir hale geldiğini belirtti.
Karapınar Mahallesi'ne Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan tesiste bu zamana kadar 800 ton ped, 960 ton plastik, 80 ton alüminyum, 720 ton metal, 400 ton cam ve 1600 ton kağıdı geri ekonomiye kazandırarak hem Ordu'daki çöp sorununa ciddi anlamda çözüm ürettiklerini, hem de 2 yıl içinde 2 milyon lira gelir elde ettiklerini söyleyen Torun, şunları kaydetti:''Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ile Ordu'nun çöp sorununa kalıcı çözümler ürettik. Tonlarca ayrıştırılmış çöp bugün bu tesislerde ekonomiye kazandırılıyor. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilmelidirler ki ayrılan her çöp bu tesislerde ekonomiye kazandırılıyor ve onlarca kişi ekmeğini buradan çıkarıyor. Tesisin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen ciddi işler yaptığını görüyoruz. Burada iki yıl içinde 800 ton pet, 960 ton plastik, 80 ton alüminyum, 720 ton metal, 400 ton cam ve 1600 ton kağıt geri ekonomiye kazandırıldı. Bu ciddi bir rakamdır, daha önce çöp atıkları doğada yok olup gidiyordu, ya da bu maddeler doğayı kirletiyordu. Artık böyle bir şey söz konusu değil, belediye olarak tonlarca atık maddeyi geri ekonomiye kazandırdık.''
TESİS 400 BİN LİRAYA MAL OLDU
Ordu Belediyesi olarak, bir çok belediyelerin yapamadığını yapıp Katı Atık Ayrıştırma Tesisini yaklaşık 400 bin liraya kurduklarını ifade eden Torun, tesiste ayrıştırılan çöplerin paket haline getirildiğini, andından da il dışındaki çeşitli fabrikalara gönderildiklerini söyledi.Çöplerin burada ekonomiye kazandırıldığını anlatan Torun,şöyle devam etti:''Ekonomiye kazandırılan her çöp aynı zamanda belediyemize ek gelir kaynakları getiriyor. Yıllık 1 milyon TL gelir ettiğimiz tesisten iki yıl içinde yaklaşık 2 milyon TL gelir elde ettik. Tesise gelen ve geri dönüşümde kullanılmayan bazı malzemelerin bertarafı ile ilgili de çalışmaları sürdürüyoruz. Belediye olarak bütün çöpleri değerlendireceğiz, bu maddeleri yakılabilir hale getireceğiz. Bu da ayrıca bizim için ek bir gelir kaynağı olacak.''Tesiste çalışan işçilerin tamamının hijyenik şartlarda çalışması için imkanların seferber edildiğini de belirten Torun, ''İşçilerimizin sağlığı her şeyden önce gelir, bu konuda belediye olarak oldukça hassasız'' diye konuştu.Torun, Ordu Belediyesi olarak artık üreten ve kazanan bir belediye olduklarını sözlerine ekledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder